+3670 411 3000
info@mislenyiizmuhely.hu

Blog

Kóstoltad már Portugáliát?

Kivételes alkalmakra készítek aszalt gyümölcsökből bonbonokat. Nagyon szeretek kísérletezni az ízekkel. Miközben készülnek, sokszor megkóstoljuk őket, teszünk hozzá még egy kis fűszert vagy próbálgatjuk különféle csokoládékkal, hogy mitől lesz finomabb, egyedibb íze. Különleges kihívás volt számomra, hogy karácsonykor megrendelést kaptam (portugalhu.com), hogy készítsek Portugáliára emlékeztető bonbonokat. Mivel én még nem jártam Portugáliában, ezért segítségül hívtam […]

Házi pástétomok, tésztaöntetek, aszalványok „szeretettel ízesítve“

A kopácsi származású Juhász János és párja, Ágnes a magyarországi Kozármislenyben vezetik családi vállalkozásukat, a Mislenyi Ízműhelyt. Saját kertjükből származó alapanyagokból készült, természetes módon termelt és feldolgozott vegán, gluténmentes élelmiszereik egyre kelendőbbek a piacon. Eredeti cikk: https://kepesujsag.com/hazi-pastetomok-tesztaontetek-aszalvanyok-szeretettel-izesitve Juhászék évek óta vegetáriánus étrend szerint főznek, táplálkoznak, melyhez a zöldséget és gyümölcsöt kertjükben termelik meg, vegyszerek nélkül. […]

Első paprikáink saját magból

Ezt a hosszú bocskor típusú paprikát évek óta saját magból termesztjük és nagyon jól bevált. Egy magbörzén kaptam egy ormánsági bácsitól ezért nálunk ormánsági bocskor néven fut. Van édes és csípős változata is. Ezt szoktuk grillezni faszénen és így kerül bele a padlizsán pástétomba. A mislenyiízműhely padlizsán pástétomok nem az erdélyi stílust inkább a törökös […]